Spyderco, een begrip in de messenindustrie

Als je een beetje bekend bent in de wereld van de messen, dan ken je de messen van Spyderco ongetwijfeld. Dit zeer gewilde merk biedt messen in verschillende maten en uitvoeringen. Ze zijn daardoor bruikbaar voor verschillende toepassingen. Waar je jouw mes ook voor wilt gaan gebruiken, Spyderco heeft geschikt exemplaar voor elk doeleinde.

De geschiedenis van het merk

Sal en Gail Glesser richtten het bedrijf op in 1976. In eerste instantie hielden ze zich vooral bezig met het vervaardigen en verkopen van slijpsystemen. In 1981 ontwierpen ze hun eerste vouwmes. In het lemmet van dit mes, hadden ze een gat gecreëerd, de zogenaamde ‘spyderhole’. Hiermee was het mogelijk om het mes met één hand te openen. Ook was er een handige clip geplaats waarmee je het mes aan je broekzak kon bevestigen. Hierdoor kon je het veilig bij je dragen. Deze kenmerken waren nog nooit eerder gezien op messen en Spyderco ontketende daarmee een ware revolutie in de messenwereld. Vandaag de dag vind je deze eigenschappen dan ook nog steeds terug in de nieuwe modellen.

Spyderco sprintrun

Spyderco heeft zijn succes mede te danken aan het op markt brengen van de Sprintrun. De verzamelaars zullen dit zeker beamen. Dit zijn speciale messen van bijzondere staalsoorten, vaak uitgevoerd in een spannende kleur. De Sprintrun messen zijn gebaseerd op een ouder product en wordt uitgebracht als een soort van uitgelichte versie. Deze messen zijn daardoor dan ook vaak gewilde items voor liefhebbers en de echte verzamelaar móet ze sowieso gewoon hebben.

Marktleider in messen

Spyderco werkte samen met de beroemdste messenmakers van over de hele wereld. De messen van hoogwaardig H1 staal zijn voor veel verschillende doeleinden geschikt. Voor elke toepassing is er wel een geschikt mes. Dit heeft er voor gezorgd dat het merk inmiddels is uitgegroeid tot een marktleider in de wereld van de messen. Met een mes van Spyderco weet je zeker dat je kwaliteit in je handen hebt.

Voor allerlei toepassingen

Het assortiment van Spyderco is verrassend volledig. Vouwmessen, zakmessen, messen met vaste lemmet en al deze messen zijn leverbaar in verschillende afmetingen voor verschillende doeleinden. Allemaal zijn ze vervaardigd met de beste hoogwaardige materialen en afgewerkt met veel aandacht. Ze zijn duurzaam en gaan dan ook een leven lang mee. Spyderco biedt naast de messen waar ze groot mee zijn geworden natuurlijk ook nog steeds de slijpsystemen waar het allemaal mee begonnen is. Een fijne combinatie, die het mogelijk maakt om goed voor jouw mes te zorgen.

Knifestore, online messenwinkel

Of je nu een zakmes zoekt voor ‘Everyday carry’, voor jouw hobby, of beroepsmatig voor tactische doeleinden. Spyderco kan leveren wat je nodig hebt, maar hoe weet je nu precies wat je wilt? Bij Knifestore, een online messenwinkel kunnen ze je helpen met het maken van de juiste keuze. Zij zijn gespecialiseerd in Spyderco. De medewerkers van Knifestore zijn zelf ook enorme liefhebbers en kunnen je er alles over vertellen. Nieuwsgierig naar welke Spyderco het beste is voor jou? Kijk dan vooral eens rond in de webshop van de Knifestore.