Tweedehands legervoertuigen winnen aan populariteit

Wil je een krachtige truck bezitten voor je hobby of prestige project? Dan kun je je hart ophalen met tweedehands legervoertuigen. Deze uiterst degelijke voertuigen zijn ooit geproduceerd om onder zeer barre omstandigheden te kunnen functioneren en zonder haperen hun werk te kunnen doen.
Tijden staan niet stil en om niet achter te lopen op andere landen moeten strijdkrachten meegaan met de laatste ontwikkelingen. ‘Verouderde’ voertuigen worden daarom vervangen en komen vervolgens vrij op de open markt.

Particulier en zakelijk

Alhoewel er al veel hobbyisten zijn die eigen tweedehands legervoertuigen opknappen en onderhouden, was dit tot voor kort nog niet zo’n bekende bezigheid. De laatste jaren ontstaat er echter een trend en steeds meer mensen ontdekken dat het mogelijk is om een eigen legervoertuig te kopen.

Ook bedrijven, veelal hoveniers en tuinbedrijven, kopen tweedehands trucks en jeeps om deze na een goede opknapbeurt in te zetten voor het bedrijf. Een mooie gereviseerde Unimog truck, al dan niet in bedrijfskleuren en voorzien van logo, springt tenslotte goed in het oog bij collega’s, relaties en potentiële klanten. Naast het feit dat tweedehands legervoertuigen kunnen worden ingezet voor het zware werk, maakt het tevens deel uit van een stukje marketing voor het bedrijf.

Verenigingen

Voor de liefhebbers bestaan er in bijna ieder land verenigingen voor eigenaren van legervoertuigen. Via verenigingen kun je eenvoudiger aan informatie en onderdelen komen voor je voertuig. Daarnaast worden er leuke bijeenkomsten en ritten georganiseerd, zodat je samen met andere gelijkgestemden kunt genieten van de mooie auto’s en trucks. In Nederland zijn er tal van verenigen waaronder KTR (Keep them rolling), The Green Sparks en Club Wheels.

Tweedehands legervoertuigen kopen of verkopen

Wil je tweedehands legervoertuigen kopen of verkopen, dan is Trucks.nl een directe aanrader. Opgericht in 1998 en sindsdien uitgegroeid tot een zeer actief platform voor kopers en verkopers, is dit een uitstekende website om eens rustig op rond te kijken. Met een algemeen aanbod van 100.000+ voertuigen waaronder maar liefst zo’n 300 legervoertuigen kom je wellicht snel je droom truck tegen. Met dit ruime en wisselend aanbod vind je hier legervoertuigen uit meer dan 30 landen en van bekende merken zoals MAN, Iveco, DAF en Mercedes Benz.